Art Challenge 5 en cursus

Posted by in Nieuws

“AVikingTransport 1”, gemengde techniieken op doek ,80×60, € 480

Hier gooi ik het over een heel andere boeg. Ik fotografeer.

Wie niet, zul je denken en dat dacht ik ook. Ik wilde me er dus niet te gemakkelijk van af maken. Ook al werden het meerdere foto´s, het moest anders. Computerprogramma´s heb ik niet en interesseert me ook niet, althans voor het moment. Ik zeg nooit nooit.1

Ik ben en blijf een schilder, dus natuurlijk kwam er de kwast aan te pas.

Net genoeg om het beeld, wat van zichzelf al heel apart is, uit de werkelijkheid te halen.

De gedachten achter deze foto zijn de volgende:

Mijn 2 zoons en hun partners zijn allemaal vrachtwagenchauffeurs. Mijn oudste zoon Aike woont ook in een vrachtwagen. Deze foto is gemaakt op de plek waar hij 3 jaar geleden stond, bij een oude vervallen fabriek, waarvan de muren bewerkt waren met graffiti. Ik heb er het vrachtwagentje ingeschilderd en mijn huidige ´huismerk´, de uil. Omdat zijn vrienden hem de Viking noemen heb ik het familiebedrijf “AVikingTransport” gecreeerd. Het is een serie van 5 geworden. De overige foto´s vind je op mijn website met de link: http://www.mirjambijvank.com/mirjam-bijvank/werken/schilderijen/ en dan ga je naar foto albums.

Van 10 t/m 16 september zal er nog een cursus georganiseerd worden. Mogelijk de laatste van het seizoen. September is een mooie maand. Vaak hebben we nog zomers weer en van de andere kant voel en hoor je toch dat de herfst in aantocht is.

Dus heb je nog vakantiedagen over, waarom geen cursus in Droiteval….