ART CHALLENGE, EXPOSITIE en CURSUSSEN

Posted by in Nieuws

Het wordt een wat lange nieuwsbrief dit keer. Dat zie je wel aan de titel. Ik kan jullie natuurlijk ook om de paar dagen lastig vallen met een nieuwsbrief, maar het leek me beter alles maar in een keer op het scherm te zetten.

Ik laat jullie een glasmozaiek op een schildering zien, een techniek die ik zelf bedacht heb. Je vraagt je natuurlijk af hoe ik daarbij kwam. Ik moet dan toch wel even graven in mijn geheugen….Het heeft alles te maken met het verleggen van grenzen. Hoe ver kun je gaan? Hoe kan het anders? Op zoek naar vernieuwing. Als schilder en mosaïste (bestaat hier een nederlands woord voor?) is het ei dan al gauw gelegd. Maar het is een hele tour om het glas feilloos op te plakken, zonder sporen van lijm, zonder luchtbellen. Zolang de stukjes klein zijn is het geen probleem, maar zodra die groter worden…..mijn laatste glasmozaiek is dan ook veel vrijer gemaakt. Ik heb daar geprobeerd het secure los te laten. De ´foutjes´ te integreren in het geheel.

Dit werk heet ” mosapeintverre l´eau “, 60 x 33 cm en kost €1200. Het is gemaakt in 2008. Wat mij betreft een rampen jaar. Het was een jaar van meerdere onverwachtse sterfgevallen van dierbaren…..Dat jaar werkte ik ook aan een expositie in Den Helder, ” Overseas”. Ik was daarvoor volop met water bezig. Daaruit is o.a. dit werk ontstaan. Als klapper op de vuurpijl en ter bevestiging van waar ik mee bezig was, hadden we ook nog een overstroming in Droiteval.

DSC04968

Als je meer glasmozaieken wilt bekijken kun je klikken op deze link: http://www.mirjambijvank.com/mirjam-bijvank/werken/glasmozaieken/

Dit jaar woon en werk ik 20 jaar in de Vallée de l´Ourche. Eerst 7 jaar in Forge Neuve en nu 13 jaar in Droiteval. Dit gaan we vieren! Met een expositie bij le Centre d´Art et Culture Droiteval, van 15 april t/m 28 mei. Het is een overzicht van mijn werk van de afgelopen 20 jaar, gemaakt in deze vallei. 14 mei om 17.00 is de opening, waarvoor je van harte bent uitgenodigd!!

Vorige week heeft de eerste cursus van het jaar plaatsgevonden. Het was een geweldige week. Er waren 11 deelnemers, waarvan een deel hier al meerdere keren geweest zijn en voor een aantal mensen was het een ontdekking. De cursus bracht voor elk een artistieke verrijking, verworven met veel plezier, op een idylische plek, Droiteval. De volgende cursussen op basis van volpension zijn van 2 t/m 8 juli en van 6 t/m 12 augustus. Er is nog plaats!!

Buiten de cursusweken op basis van volpension organiseer ik ook weken waarbij er een autonome studio of appartement gehuurd kan worden of een kamer met gebruik van een gemeenschappelijke keuken. Er kan eventueel gezamelijk gekookt worden. 2 Data staan al vast: van 28 mei t/m 3 juni en van 10 t/m 16 september. Overige data worden vastgelegd in overleg met de deelnemers.

Als je iemand kent die mogelijk geinteresseerd is in deze nieuwsbrief, stuur het dan gerust door. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van het projekt, des te meer kans van slagen. En wil je reageren? Ik lees graag jullie reaktie!!