Cursus uitgelicht

Posted by in Nieuws

Ik doe nu aan een inhaalrace. Na 3 nieuwsbrieven per half jaar stap ik over naar 2 in de week. Het is even nodig, sorry.

Er is namelijk sinds kort een nieuwe cursus in het leven geroepen: “spel en theater”.

Het idee is spontaan ontstaan nadat ik Ebba de Niet, actrice, coache en trainer, had uitgenodigd mee te doen aan de zomerexpositie met het thema “de boom”, bij Centre d´Art et Culture Droiteval.

I.p.v. in te gaan op de uitnodiging heeft ze het thema meegenomen in een geheel ander concept, namelijk “spel en theater”.

Hieronder haar uitleg:

KOM JE naar de BOMEN?

Heb je zin om 5 dagen in een prachtige omgeving te zijn (Droiteval in de Vogezen) , daar te verblijven op een heerlijke boomrijke plek en in het bos samen met anderen op onderzoek uit te gaan? En dan bedoel ik niet dat we gaan determineren welke BOMEN er staan, maar contact maken met het gevoel dat de BOMEN daar bij jou en de groep oproepen… BOMEN…. Wat doen ze? Wat betekenen ze voor jou? Wat betekenen ze voor de omgeving, de wereld? Wat hebben ze gezien? Waarom staan ze daar? Hebben ze een persoonlijkheid? Tot welke boom voel je je aangetrokken? Hoe zou je dat benoemen? En hoe zou je dat laten zien aan een ander? Kom je bomen?

Op basis van Theater/speloefeningen gaan we 5 ochtenden (maandag t/m vrijdag) aan de gang met het thema BOMEN. We eindigen op vrijdagmorgen met een korte voorstelling, waarin we laten zien wat we beleefd hebben met en door en onder en bij de BOMEN.

Voor wie? Voor iedereen die het fijn vindt om in een prachtige beboste omgeving op een theatrale/spelende manier bezig te zijn. Acteerervaring is helemaal niet nodig. Breng jezelf mee en ervaar. Wees bereid dingen uit te proberen, te spelen.

KOM JE naar de BOMEN?                           DSCF0186[2]        clip_image002[2]        

Samen op avontuur! Ik zie je graag.

Ebba.

De cursus vindt plaats van 26 augustus t/m 1 september

We ´werken´ ´s morgens van 9 tot 13 uur

Iedereen zorgt zelf voor z´n maaltijden. Er zijn 2 studio´s/appartementen en kamers met gebruik van een gemeenschappelijke keuken.

De verdere details vindt je op mijn site: www.mirjambijvank.com/cursussen/gastcursussen

Een geweldig idee, vind je niet?

En Droiteval is bij uitstek de plek voor een cursus als deze. Bomen zijn hier in overvloed aanwezig.

En het leuke is, voor mij althans, dat ik zelf ook mee ga doen.

De cursus wordt in het nederlands en eventueel in het engels gegeven en ik zorg voor de franse vertaling, als dat aan de orde is.