Beeldhouwvakantie in Frankrijk

Bij deze Workshop beeldhouwen nodigt Mirjam je uit de uitdaging aan te gaan. Werken aan een steen, welke je zelf uitkiest. Deze keuze is heel belangrijk. Zijn vorm en kleur moeten je inspireren voordat je begint te hakken, zagen, snijden, schuren en polijsten. Een zoektocht naar het beeld wat in de steen verborgen zit. Iedere dag weer een stukje verder. Vrijdagavond is het dan zo ver. Je zult met trots je creatie kunnen presenteren.

Informatie

  • Beeldhouwcursus van 6 dagen
  • Les van maandag t/m vrijdag van 9 tot 13 uur
  • Volpension of alleen verblijf
  • Cursussen van mei t/m september

Bekijk hier direct de beschikbare data en wat de kosten van een workshop beeldhouwen zijn. Voor meer informatie over wat je kunt verwachten tijdens de cursus lees je hieronder verder.

Verschillende soorten steen

DSC05042Je kunt zelf een steen en je gereedschap meebrengen. Ben je een beginner neem dan bij voorkeur een zachte steensoort, zoals speksteen, serpentijn, albast of kalksteen.

Steatiet of Speksteen

Steatiet of speksteen, is een zeer zacht gesteente welke voornamelijk bestaat uit talk en heeft specifieke kenmerken: het is zowel sterk en zacht, dus relatief vervormbaar met behulp van eenvoudige gereedschappen. Vindplaatsen zijn o.a. Brazilië, China, India, Noorwegen en Finland. Deze steensoort wordt op grote schaal gebruikt in de beeldhouwkunst. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt bij de vervaardiging van stookplaatsen, vanwege zijn vermogen om warmte op te slaan. 

Serpentijn

Serpentijn is verwant aan speksteen en wordt in de grond gevonden als losse brokken. Serpentijn komt uit Zimbabwe. De hardheid van de steen kan zeer uiteenlopen. De steen is goed te bewerken door middel van raspen, hakken en schrapen. Na het schuren en polijsten krijgt de steen een prachtig glad oppervlak en komen de kleuren goed tot hun recht. De steen kan worden afgewerkt met steenwas.

Albast

Albast is een (metaforme) kalksteen; een halfkristal van gips. Het komt voor als knollen in de grond. De vindplaatsen zijn onder andere Spanje, Italië en Egypte. De steen kan melkachtig witgewolkt zijn met transparante aderen. De kleur van albast wordt bepaald door de vindplaats. De aarde en de daarin aanwezige oxiden geven de steen zijn specifieke kleur.

DSC05048

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Er kan in groepsverband gewerkt worden, maar ook privéles is mogelijk. Op cursusdagen is er les van 9.00 tot 13.00 uur. Om een beeld af te krijgen is het aan te raden een aantal middagen door te werken.