Gastcursussen 2018

Fotografiecursus

E-flyer gastcursus fotografie 2018Van 20 t/m 26 mei 2018 organiseert Ben Kruijsen, ecoloog, samen met collega-fotograaf Walter Blazer, archeoloog, een 6 daagse fotocursus in Droiteval, een inspirerende en fotogenieke omgeving.

Elke dag zijn er foto-opdrachten met een verschillend thema als: historie, natuur en landschap, macro, stillevens, “little people” e.a. Vanuit de abdij is het heerlijk wandelen in de omringende bossen. We bezoeken o.a. een beeldentuin in een oude groeve nabij Darney, de Saône die hier in de omgeving nog maar een klein stroompje is, historische dorpjes en natuurlijk de mooie natuur. Wat te denken van rondvliegende kolibrievlinders bij bloeiende distels en zingende wielewalen hoog in de bomen, bloemrijk grasland met veel vlinders naast de abdij waar ook privé gekampeerd kan worden. Rond de abdij wordt aandacht besteed aan historische details en portretfotografie. Na de dagelijkse excursies wordt in de loop van de middag foto’s geselecteerd achter een laptop in een atelier.

De cursus kost 265 €/p en het verblijf, op basis van volpension, 435 €/p. Elke cursist heeft daarbij een eigen (2-persoons) kamer. Dus je kunt bijvoorbeeld ook een partner of vriend(in) meenemen. Bij voldoende deelname zou er voor de introducés, naast de fotocursus, ook een creatieve cursus georganiseerd kunnen worden. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Voor deze kamers geldt een verblijfstoeslag van 70 €/p. Kamperen is ook een optie op het kleine privé kampeerterrein naast de abdij. Kamperen, inclusief maaltijden, kost 300 €/p.

Heb je belangstelling? Stuur dan een email naar natuuradvies@xs4all.nl

Schilder- & Schrijfweek DIT BEN IK!

 Wegens omstandigheden hebben we deze cursus helaas moeten annuleren. We hopen het volgend jaar als nog op te kunnen nemen in ons programma.

Tijdens deze week verken je jezelf en je leven op een verrassende manier: In woord en beeld, associatief en intuitief, luchtig en diepgaand. Met het schrijven inspireer je jezelf tot beelden en vice versa. We gaan aan de slag onder begeleiding van Arianne Collee (schrijfdocente en biografisch coach) en Mirjam Bijvank (docente beeldend werk).

Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven of schilderen, de docenten nemen je mee.

Van Arianne kun je elke dag inspirerende korte schrijfopdrachten verwachten. Je gaat naar huis met een schriftje vol kleine teksten en gedichten waarin onder meer een kleine poetische gebruiksaanwijzing van jezelf zal staan.

Bij Mirjam neem je je schrijfervaring van de dag mee om dit vervolgens nog eens beeldend te ervaren. Dit doen we op papier, formaat 25 x 30, met acrylverf.

Je schilderingen zullen een beeldende verwoording van jezelf laten zien.

Dagindeling

 • 9.00 tot 11.00  aan de slag met schrijven
 • koffiepauze
 • 11.30 – 12.30 aan de slag met schilderen
 • lunchpauze
 • 13.30 – 14.30 verder met schilderen

Prijs van cursus

Inclusief verblijf op een tweepersoonskamer, op basis van volpension: € 700,- p/p

Handig om te weten:

 • 1-persoonskamer toeslag 70 €
 • toeslag kamer met eigen badkamer 70 € p/p
 • verblijf partner of vriend(in) die niet deelneemt aan de cursus 435 €

Een lijstje met mee te brengen benodigdheden wordt naar je toe gemaild op aanvraag.

Keramiekcursus

Met Maxime DEFER keramist van 7 t/m 13 en van 14 t/m 20 oktober. De cursusdagen zijn maandag t/m vrijdag, De cursus is Frans gesproken, voor meer informatie: www.max-defer-ceramique.fr

Cursusprijs keramiek: € 360,- inclusief materiaal

Je kunt een studio of een kamer met gebruik van een gemeenschappelijke keuken huren. Bekijk hier de prijzen.

DSC05429DSC05443

 

DSC05436DSC05449

 

Gemengde technieken hommage/ode “Leve de Boom”

met Peter Waltman en Louis Taulelle

van 5 t/m 11 augustus

Tijdens deze week wordt je meegenomen in de wereld van de gemengde technieken, met als thema de boom. Omgaan op een speelse manier met onbekende materialen en mogelijkheden. De docent legt uit, demonstreert en begeleidt in het proces van ieder afzonderlijk. Er is alle ruimte voor vragen en experimenteren. Het proces is belangrijker dan het eindresultaat, vandaar dat een individuele weg voor de één het dagelijks afwisselen betekent en voor de ander vijf dagen met hetzelfde bezig zijn. Dagelijks wordt bij ieders werk en diens ervaring in een groepsbespreking stil gestaan.

Dagprogramma

Atelier van 9 tot 13 uur, gevolgd door een gezamenlijke lunch. Van 14 tot 17 uur kan er doorgewerkt worden in het atelier, maar dan zonder begeleiding

Prijzen

Cursusprijs: € 350,- p/p basismateriaal en gebruik van gereedschappen inbegrepen. Extra materiaal is tegen kostprijs beschikbaar. Als je voorkeur hebt voor Eigen materiaal en/of gereedschap kun je dat uiteraard inbrengen.

Lunch: € 12,-p/p/d (optioneel) graag reserveren bij inschrijving

Overnachtingsmogelijkheden: Je kunt een studio of een kamer met gebruik van een gemeenschappelijke keuken huren. Bekijk hier de prijzen.

Spel en Theater

met Ebba de Niet, actrice, coach en trainer, www.actofbeing.nl

van 26 augustus t/m 1 september

KOM JE naar de BOMEN?

clip_image002[2]

Heb je zin om in 5 dagen in een prachtige omgeving te zijn (Droiteval in de Vogezen) , daar te verblijven op een heerlijke boomrijke plek en in het bos samen met anderen op onderzoek uit te gaan? En dan bedoel ik niet dat we gaan determineren welke BOMEN er staan, maar contact maken met het gevoel dat de BOMEN daar bij jou en de groep oproepen.. BOMEN: wat doen ze? Wat betekenen ze voor jou? Wat betekenen ze voor de omgeving, de wereld? Wat hebben ze gezien? Waarom staan ze daar? Hebben ze een persoonlijkheid? Tot welke boom voel je je aangetrokken? Hoe zou je dat benoemen? En hoe zou je dat laten zien aan een ander?

Op basis van Theater/speloefeningen gaan we 5 ochtenden (maandag t/m vrijdag) aan de gang met het thema BOMEN. We eindigen op vrijdagmorgen met een korte voorstelling, waarin we laten zien wat we beleefd hebben met en door de BOMEN.

Voor wie? Voor iedereen die het fijn vindt om in een prachtige beboste omgeving op een theatrale/spelende manier bezig te zijn. Acteerervaring is helemaal niet nodig. Breng jezelf mee en ervaar. Wees bereid dingen uit te proberen, te spelen.

KOM JE naar de BOMEN?

Ik zie je graag! Ebba.

DSCF0186[2]

Informatie

 • Cursustijden: 9.00 – 13.00 uur
 • Voertaal: Nederlands, Engels en Frans kan voor worden gezorgd (vertaling ter plekke).
 • Cursuskosten: € 210,-
 • Aantal deelnemers: 6-12 mensen
 • Eten: zelf verzorgen
 • Verblijfskosten: bekijk hier