Schildervakantie in Frankrijk

Een creatieve ontdekkingstocht… Dat is een Schildervakantie in Frankrijk. Laat je meeslepen in een nieuw avontuur…

Een schildercursus volgen bij Atelier l´Oiseau Libre zal een uitdaging zijn, want Mirjam probeert je anders te laten werken dan je gewend bent. De ´reis´ begint met een zoektocht naar de kleuren en vormen die bij je passen. Met dit gegeven zal verder gewerkt worden, waarbij je mogelijk je grenzen zult verleggen.

Informatie

  • Schilderscursus van 6 dagen
  • Les van maandag t/m vrijdag van 9 tot 13 uur
  • Volpension of alleen verblijf
  • Cursussen van mei t/m september

Bekijk hier direct de beschikbare data en wat de kosten van een schildercursus. Voor meer informatie over wat je kunt verwachten tijdens de cursus lees je hieronder verder.

Verschillende manieren van werken

Als je al een bepaalde manier van werken hebt, maar je blijft ´ergens hangen´, dan is dit de manier om verder te komen. Heb je geen ervaring met schilderen dan is dit ook een fijne manier om het materiaal te leren kennen.

Om met je ontdekkingen te kunnen werken, kan er in de loop van de week thema´s gegeven worden, wat realistisch of abstract weergegeven kan worden.

Het is ook mogelijk intuïtief te schilderen. Na de eerste zoektocht naar kleur en vorm, ga je door met het werk te laten ontstaan vanuit jezelf, zonder duidelijk doel voor ogen, zonder uitgangspunt.

Waar je ook voor kiest, het zal een week worden vol verrassingen!

Mirjam over de cursus

Mirjam: “Voor mij is het telkens weer een uitdaging om mensen op maat te begeleiden. Ik werk, ook in groepsverband, individueel. Ik doe voorstellen, maar laat iedereen vrij hier iets mee te doen. Om iemand over een drempel heen te helpen, kan het zijn dat ik aandring een bepaalde opdracht toch te volbrengen. Want de verleiding is natuurlijk groot om op de oude manier verder te gaan, dan voelen we ons zeker, want daar zijn we goed in. Maar daar komen we meestal niet verder mee. Het gaat niet om het mooie plaatje, maar om het proces. Als je je een week lang durft te laten gaan, ga je met meer bagage naar huis dan je gekomen bent en eenmaal thuis zul je merken dat de mooie plaatjes vanzelf ontstaan. Maar op een andere manier. Vanuit jezelf. “

Wat je kunt verwachten

Heb je al wat meer ervaring en je zou het heerlijk vinden een week lang lekker voor jezelf te werken, dan kan dat ook, alleen of in een groep(je), afhangende van het moment dat je zou willen komen.

Op cursusdagen is er les van 9.00 tot 13.00 uur. De middag kan er doorgewerkt worden of je kunt de omgeving verkennen, of je lekker met boek op het terras installeren, e.d.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Er zal met groepen van 4 tot 12 personen gewerkt worden. Privé les is ook mogelijk. Er zal dagelijks gezamenlijk geëvalueerd worden, zonder enige verplichting.

Aan het einde van de laatste dag exposeren we de werken van de hele week, onder het genot van een drankje.