Mirjam Bijvank

Beeldend kunstenares, Mirjam Bijvank, is geboren op 1 december 1955 in Amsterdam. Op 8-jarige leeftijd verhuist zij naar Brabant. Als kind volgt ze zowel fluit- en vioollessen, als tekenen- en schildercursussen. Ondanks de adviezen van de muziekleraar om naar het conservatorium te gaan, kiest ze voor de beeldende kunstvorm. De muziek blijft weliswaar als een rode draad door haar leven lopen. Vooral tijdens haar studie; ze was medeoprichtster, violiste en later soms accordeoniste bij de volksmuziekgroep Fluitekruid, een groep die ontstond voor het St. Lucasfeest, patroonheilige voor de kunstschilders, aan de academie voor Beeldende Vorming te Tilburg.

De groep kreeg landelijke bekendheid en was een fenomeen in het straatbeeld van de Tilburgse binnenstad en kroegen. Zij maakten een live LP, welke eind 2001,na meer dan 20 jaar, opnieuw is uitgebracht op CD.

In 1978 rond Mirjam haar studie af. Daarna volgt een periode van lesgeven op middelbare scholen, studies in diverse schildertechnieken en schildert ze uitsluitend in opdracht. Totdat ze in 1995 full-time als beeldend kunstenaar aan de slag gaat en zij officieel haar atelier in St. Hubert opent : de Vrije Vogel.