Mijn eerste nieuwsbrief van het jaar, die gaat over de cursussen van 2018

Posted by in Nieuws

Allereerst wil ik jullie een liefdevol, gezond en inspirerend jaar toewensen en dat al jullie mooie wensen in vervulling mogen gaan!

Ik hoop dat iedereen de feestdagen goed heeft doorstaan?

Ik had het geluk met de kerst bij mijn oudste zoon Aike door te brengen, die momenteel in de Ardèche woont. Hij is van de fotoserie “AViking Transport” (zie nieuwsbrief Art Challenge 5) en zie de foto hier onder.

3

Hij woonde toen in een vrachtwagen, maar dat is veranderd, hij woont nu in een huis. Al heeft hij zijn vrachtwagen nog steeds, want je weet maar nooit….

Maar hij werkt nog steeds als vrachwagenchaffeur, net als zijn vriendin en zijn broer en zijn vriendin. Dit was de aanleiding om deze fotoserie te maken.

Ik mocht een dag met Aike mee naar zijn werk, op de vrachtwagen.

Ik vond het geweldig! Ik begrijp hun passie, al is het een zwaar beroep. Werken van ´s morgens 5 tot ´s avonds 20 uur, ga er maar aanstaan. Ook zijn er dagen dat als hij het maximaal aantal rijuren heeft bereikt, hij niet naar huis kan en in de vrachtwagen moet blijven overnachten. Ik heb weer foto´s gemaakt, mogelijk dat het me weer insprireert tot een aanvulling op de fotoserie.

En er is goed nieuws…..
Even een korte uitleg voor de mensen die Hilde niet kennen. Ze heeft in 2016 voor ons gekookt. Helaas is ze ernstig ziek geworden en kon ze in 2017 er niet bij zijn. Maar ze is nu goed opgeknapt en zoals het er naar uit ziet komt ze dit jaar weer naar Droiteval en zal ze ongetwijfeld weer heerlijke maaltijden voor ons klaarmaken.
Iets waar we het afgelopen jaar ook niet over hadden te klagen. We hebben desondanks 3 weken op basis van volpension kunnen bieden, dankzij de ondersteuning van Petra en Robert, Joke en Simon en Phily en Louis!! Ook dit jaar zullen zij, indien nodig en/of gewoon omdat het fijn is als ze er zijn, hier en daar aanwezig zijn.

Cursussen

Er zijn al een paar data bekend.

De eerste week zal plaatsvinden van 6 t/m 12 mei. Dat zal een week zijn op basis van volpension. Je kunt je inschrijven voor schilderen, beeldhouwen of mozaiek

Vervolgens wordt er in de week van 8 t/m 14 juli geschilderd, gebeeldhouwd en gemozaiekt. Dit zal op basis van volpension zijn.

De overige data worden weer vastgesteld op aanvraag. Dus als deze data je niet schikt, maar je wil wel graag een cursus bij me volgen, laat dat dan zo snel mogelijk weten, dan kunnen we in overleg gaan en samen een nieuwe datum vaststellen. Wordt vervolgd……

 

Gastcursussen

Dit jaar hebben we een gastcursus fotografie gepland van 20 t/m 26 mei.

Dit wordt gegeven door Ben Kruijsen en Walter Blazer.

 

Van 24 t/m 30 juni is er een combinatiecursus gepland: schrijven en schilderen.

Dit ga ik samen doen met Arianne Collee. Deze cursus is op basis van volpension.

 

De data voor de keramiekcursus met Maxime Defer is op dit moment nog niet bekend. Wordt vervolgd …….

Meer informatie over de gastcursussen vind je op mijn website: http://www.mirjambijvank.com/cursussen/gastcursussen/

 

Nog even een kleine aanvulling, voor alle duidelijkheid, de 10 % korting op de cursus, verkregen tijdens je bezoek aan de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein, is alleen van toepassing op mijn cursusaanbod en niet op die van de gastcursussen.