Schildercursus

Een creatieve ontdekkingstocht… Dat is een Schildervakantie in Frankrijk, in Nederland of elders…

Laat je meeslepen in een nieuw avontuur…

Een schildercursus volgen met Atelier l´Oiseau Libre zal een uitdaging zijn, want Mirjam probeert je anders te laten werken dan je gewend bent. De ´reis´ begint met een zoektocht naar de kleuren en vormen die bij je passen. Met dit gegeven zal verder gewerkt worden, waarbij je mogelijk je grenzen zult verleggen.

Informatie

In 2023 is het voormalige klooster van Droiteval, de lokatie waar Mirjam woonde en cursussen organiseerde, verkocht.
Zij is nu geen organisator meer van haar cursussen. Wel kan zij elders als docente ingehuurd worden. Je vormt dan zelf een groep van 4 tot 10 personen en kiest een lokatie. Dat kan overal zijn, maar dat kan ook in Droiteval bij de nieuwe eigenaren van het klooster. Zij werken onder de naam “Le Val de la Bonne Vie”.

Dus als mijn manier van lesgeven je aanspreekt neem dan gerust contact op.

 

Verschillende manieren van werken

Als je al een bepaalde werkwijze hebt, maar je blijft ´ergens hangen´, dan is dit de manier om verder te komen. Heb je geen ervaring met schilderen dan is dit ook een fijne manier om het materiaal te leren kennen.

Om met je ontdekkingen te kunnen werken, zal er in de loop van de week thema´s gegeven worden, wat realistisch of abstract weergegeven kan worden.

Het is ook mogelijk intuïtief te schilderen. Na de eerste zoektocht naar kleur en vorm, ga je door met het werk te laten ontstaan vanuit jezelf, zonder duidelijk doel voor ogen, zonder uitgangspunt.

Waar je ook voor kiest, het wordt een week worden vol verrassingen!

Mirjam over de cursus

Mirjam: “Voor mij is het telkens weer een uitdaging om mensen op maat te begeleiden. Ik werk, ook in groepsverband, individueel. Ik doe voorstellen, maar laat iedereen vrij hier iets mee te doen. Om iemand over een drempel heen te helpen, kan het zijn dat ik aandring een bepaalde opdracht toch te volbrengen. Want de verleiding is natuurlijk groot om op de oude manier verder te gaan, dan voelen we ons zeker, want daar zijn we goed in. Maar daar komen we meestal niet verder mee. Het gaat niet om het mooie plaatje, maar om het proces. Als je je een week lang durft te laten gaan, ga je met meer bagage naar huis dan je gekomen bent en eenmaal thuis zul je merken dat de mooie plaatjes vanzelf ontstaan. Maar op een andere manier. Vanuit jezelf. “

Wat je kunt verwachten

Heb je al wat meer ervaring en je zou het heerlijk vinden een week lang lekker voor jezelf te werken, dan kan dat ook, alleen of in een groep(je), afhangende van het moment dat je zou willen komen.

Op cursusdagen geef ik les van 9.00 tot 13.00 uur. 

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Er kan met groepen van 4 tot 10 personen gewerkt worden. Er zal dagelijks gezamenlijk geëvalueerd worden, zonder enige verplichting.

Aan het einde van de week organiseren we een overzichtstentoonstelling, zodat we ieders ontwikkeling van de week kunnen bewonderen.