Vervolg van mijn activiteiten in november

Posted by in Nieuws

Als je mijn vorige nieuwsbrieven hebt gelezen, (ze zijn terug te vinden op mijn website, onder “contact”) dan heb je kunnen constateren dat het een intensieve maand november zal zijn. Maar tot afgelopen zaterdag had ik het allemaal onder controle.

Totdat de auto waarmee ik naar Nederland zou gaan, bedacht, tot hier en niet verder….

Ik zou niet met mijn eigen auto gaan, maar met een grotere wagen omdat er veel werk mee gaat.

Er wordt op dit moment over en weer gebeld om de auto op tijd gerepareerd te krijgen, bij een garage die overspoeld is met werk. Mogelijk wordt er een leenauto meegegeven voor maximaal 1 week en ik ben 3 weken in Nederland….Dus misschien toch maar proberen mijn werk in mijn Volvo te proppen. Halloween en nachtmerries gaan volgens mij samen, alle ingredienten zijn daar...

We waren gebleven bij mijn terugkomst in Frankrijk, bij het project “Charles de Bruyère invite…”, Quand l´Art Contemporain rencontre l´Art Ancien, waarbij 15 kunstenaars zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit het museum Charles de Bruyère in Remiremont.

Ik heb de eer te zijn gevraagd hier aan mee te doen.

Er was de mogelijkheid een bestaand werk in te leveren, maar ik heb het serieus genomen en ben aan de slag gegaan. Dit werk wordt naast het gekozen werk gehangen en is te zien van 23 november t/m 19 mei 2019. De opening is op 23 november om 18.00 uur. Zie hieronder het klassieke schilderij van Marie Pierre Charpentier “Après le bain” ou le Repos, waardoor ik me heb laten inspireren en de nieuwe versie van mijn hand, met als titel: “Forêt en repos après baignade”

         

Ik heb zelfs een tweede gemaakt, maar die was nog niet klaar toen bekend moest zijn met welk werk we zouden komen. Er was niet veel tijd want er worden namelijk kaarten gedrukt, voor de verkoop, van de hedendaagse werken met op de achterkant, transparant, een afbeelding van het klassieke werk. 50 kaarten worden door de kunstenaars ondertekend.

Het 2e schilderij gaat nu mee naar de beurs in Nieuwegein, het weekend van 10/11 november en zal het weekend daarna ook te zien zijn in mijn atelier “l´Oiseau Libre gaat A-Broad”, Liniestraat 27 in Breda.

Van 23 t/m 28 november exposeren we ook met 6 tot 10 werken per kunstenaar in het Cultureel Centrum van Remiremont.

Je bent van harte uitgenodigd!

carton-invitation